NS Meereiskaart/Meereisretour

Regelmatig worden er door de NS Samenreiskortingen vergeven. Zo is het periodiek mogelijk om een NS Meereiskaart of NS Meereisretour te bestellen met korting en samen goedkoop met de trein te reizen. Maar wat is een NS Meereiskaart/Meereisretour eigenlijk, wat zijn de verschillen en waar kan ik deze bestellen/aanvragen? In dit artikel vertellen wij alles over de NS Meereiskaart/Meereisretour.

Alles over de NS Meereiskaart

Wat is de NS Meereiskaart?

De NS Meereiskaart wordt een aantal keer per jaar uitgegeven in combinatie met de NS Spoordeelweken of NS Treinpakkers. De NS Meereiskaart is bedoelt om samen reizen en een dagje uit te stimuleren. Op vertoon van de NS Meereiskaart reist u mee een dag lang onbeperkt mee met een reiziger in dezelfde reisklasse voor slechts € 8,95, € 2,50 en soms zelfs gratis.

Wat is de NS Meereisretour

Ook de NS Meereisretour is onderdeel van promotie campagnes van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het verschil tussen de NS Meereiskaart en de NS Meereisretour ligt in de traject gebondenheid. Met een NS Meereisretour mag u enkel meereizen op een vooraf bepaald traject die u dient vast te leggen bij het bestel/verzilveringsproces. U reist vervolgens mee op hetzelfde traject en in dezelfde reisklasse.

Waar kan ik de NS Meereiskaart/retour bestellen?

De NS Meereiskaart en retour zijn enkel in actieperiode te bestellen. De bestelpagina’s zijn enkel online in bepaalde periode en worden vaak middels de nieuwsbrief of per post kenbaar gemaakt. Op de hoogte blijven? Like ons op Facebook!

Hoe kan ik het aanvragen?

De NS Meereiskaart is vaak beperkt aan te vragen en wordt naar bepaalde postcode gebieden en abonnementhouders gestuurd. Nadat u de kaart heeft aangevraagd kan het enkele dagen duren, voordat deze bij u in de brievenbus valt.

Geen NS Meereiskaart ontvangen?

Heeft u geen Meereiskaart/retour van de NS ontvangen? De aanbieding wordt vaak gericht aan specifieke postcode gebieden. Het kan zijn dat uw huishouden buiten de geselecteerde postcode gebieden valt, omdat trajecten in uw omgeving al druk genoeg zijn en overvolle treinen niet extra belast kunnen worden met actietickets.

Wanneer zijn er weer NS Meereiskaarten?

De actietickets worden periodiek aangeboden. Vaak in combinatie met de Spoordeelweken, het actieblad SPOOR en NS Treinpakkers. Deze worden vaak aan het begin van een seizoen of kwartaal aangeboden, maar dit is niet met zekerheid te zeggen.