Vergeet de clichés over bier en braadworst – Duitsland is een land van contrasten, waar middeleeuwse kastelen en bruisende metropolen hand in hand gaan. Van de historische grandeur van Berlijn tot de maritieme charme van Hamburg, Duitsland biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. En het beste van alles? Je bent er zo met de trein!

Berlijn: Een stad die nooit slaapt

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een stad die bruist van energie. Bezoek de iconische Brandenburger Tor, een symbool van vrijheid en eenheid. Wandel langs de East Side Gallery, een openluchtmuseum van street art op de overblijfselen van de Berlijnse Muur. Of ontdek de bruisende kunst- en muziekscene in wijken als Kreuzberg en Friedrichshain, waar creativiteit hoogtij viert.

Hamburg: Een havenstad met een uniek karakter

Hamburg, de tweede grootste stad van Duitsland, is een havenstad met een onmiskenbare charme. Maak een boottocht door de haven, waar imposante schepen en historische pakhuizen het decor vormen. Bewonder de Speicherstadt, een UNESCO-werelderfgoed met zijn prachtige bakstenen gebouwen. Of geniet van het bruisende nachtleven op de Reeperbahn, waar de lichten nooit uitgaan.

München: Beierse gezelligheid en architectonische pracht

München, de hoofdstad van Beieren, is een stad vol traditie en cultuur. Bezoek het indrukwekkende Marienplatz, het hart van de stad, omringd door prachtige gebouwen. Proef de beroemde Beierse bieren in een van de vele biergartens, waar gezelligheid en gastvrijheid centraal staan. Of maak een uitstapje naar het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein, een waar architectonisch meesterwerk.

Keulen: Een historische schatkamer aan de Rijn

Keulen, gelegen aan de oevers van de Rijn, is een stad met een rijke historie. Bewonder de imposante Dom, een UNESCO-werelderfgoed dat de skyline domineert. Slenter door de charmante Altstadt, waar smalle straatjes en historische gebouwen je meenemen naar vervlogen tijden. Of bezoek een van de vele musea, waar kunst en cultuur centraal staan.

Frankfurt: Een moderne metropool met een historisch hart

Frankfurt, het financiële hart van Duitsland, is een stad vol moderne architectuur en historische schatten. Bewonder de skyline met zijn wolkenkrabbers, die getuigen van de economische macht van de stad. Bezoek het historische Römerberg plein, waar eeuwenoude gebouwen een prachtig decor vormen. Of maak een ontspannen wandeling langs de Main, waar je kunt genieten van het uitzicht op de stad.

Düsseldorf: Een stad van mode, kunst en levendigheid

Düsseldorf, gelegen aan de Rijn, is een stad met een elegante sfeer. Ontdek de Königsallee, een van de meest luxueuze winkelstraten van Europa, waar je de nieuwste modetrends kunt bewonderen. Bezoek het Kunstpalast museum, waar kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Of geniet van het bruisende nachtleven in de Altstadt, waar gezellige bars en restaurants je uitnodigen om te ontspannen.

Hannover: Een groene oase met koninklijke allure

Hannover, de hoofdstad van Nedersaksen, is een stad vol groene parken en koninklijke paleizen. Wandel door de prachtige Herrenhäuser Gärten, een barok park dat je meeneemt naar een andere wereld. Bezoek het kasteel Marienburg, een sprookjesachtig kasteel dat hoog boven de stad uittorent. Of geniet van de levendige sfeer in de Altstadt, waar historische gebouwen en gezellige cafés elkaar afwisselen.

Oberhausen: Een stad vol entertainment en winkelplezier

Oberhausen, gelegen in het Ruhrgebied, is een stad waar je je geen moment hoeft te vervelen. Bezoek het CentrO, een van de grootste winkelcentra van Europa, waar je naar hartenlust kunt shoppen. Of geniet van een voorstelling in het Metronom Theater, waar musicals en concerten je een onvergetelijke avond bezorgen.

Aken: Een stad met een rijke historie en ontspannende thermale baden

Aken, gelegen aan de grens met België en Nederland, is een stad met een rijke historie. Bezoek de indrukwekkende Dom, een UNESCO-werelderfgoed dat getuigt van de macht van Karel de Grote. Ontspan in de thermale baden, waar je kunt genieten van de heilzame werking van het water. Of ontdek de charmante Altstadt, waar historische gebouwen en gezellige pleintjes elkaar afwisselen.

Reizen met IC Berlijn en ICE International: Comfortabel en snel naar Duitsland

Vanuit Nederland reis je gemakkelijk en snel met de IC Berlijn of ICE International trein naar Duitsland. Met rechtstreekse verbindingen naar Berlijn, Hamburg, München en andere grote steden ben je binnen no-time op je bestemming. Ticketprijzen variëren afhankelijk van het tijdstip en de bestemming, maar beginnen al vanaf €39 voor een enkele reis, waardoor een bezoek aan Duitsland voor iedereen toegankelijk is.

Waar wacht je nog op? Boek je treinticket naar Duitsland met korting en laat je verrassen door de veelzijdigheid van Duitsland. Een onvergetelijke ervaring wacht op je, slechts een treinrit verwijderd!